TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00024
 

 

 

 

 

     

 Merseváti óvoda infrastrukturális fejlesztése

 

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00024

Kedvezményezett konzorcium vezető:

Mersevát Község Önkormányzata 9531 Mersevát, Dózsa u. 39.

Konzorciumi tag:

Vas Megyei Önkormányzati Hivatal 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1.

Szerződött támogatás összege: 50.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. május 31.

A projekt tartalma, célja, tevékenységei:

A projekt keretében OM azonosítóval rendelkező, meglévő óvoda felújítása történik. Az ingatlan az önkormányzat tulajdonában van.

Az épület teljes körű felújítása és akadálymentesítése történik. Az ingatlan aszfaltozott közúton és térburkolt úton megközelíthető. Saját telken akadálymentes parkoló kialakítása tervezett. A parkoló kialakításához a telekre egy új útcsatlakozást kell kiépíteni. Az útcsatlakozás a nyitott csapadékvíz rendszer felett (nyitott árok) lesz kialakítva. Az épület főbejárata kerül akadálymentesen átalakításra. Ehhez a parkolótól egy térkövezett járda és akadálymentes rámpa vezet. A rámpa vezetősávval, korláttal van ellátva, és csúszásmentes kialakítású. A bejáratnál akadálymentes mellékhelyiség készül, az előírások és szabványok szerint. Az épületben infokommunikációs akadálymentesítés is történik.

Az épület energetikai felújítása tervezett. A homlokzat utólagos hőszigeteléssel lesz ellátva. A homlokzati nyílászárók kicserélésre kerülnek korszerű, hőszigetelt szerkezetekre. A fűtés korszerűsödik, új kondenzációs gázkazán kerül elhelyezésre. A gépészeti és elektromos rendszer újra kiépítendő a mai előírásoknak, szabványoknak és igényeknek megfelelően. Az épületben a felhasznált elektromos áramot napelemmel kívánjuk előállítani, melyet a tetőszerkezetre lehet elhelyezni. Az épület homlokzata CÉDE pályázati forrásból szigetelésre került, de a kivitelezés során nem került figyelembevételre a hatályos TNM rendelet, ezért, az nem releváns. A hatályos jogszabályi követelmények miatt az épület komplex újraszigetelésére van szükség.

Az épületben teljesen új gépészeti szerelés készül. A fűtés megújuló energiát hasznosító rendszerrel és radiátor hőleadókkal lesz megoldva. A belső terű helyiségek szellőztetését mesterségesen kell megoldani.

Az épület energetikai korszerűsítése villamos szempontból két főcsoportba sorolható. Az egyik csoport a korszerű energiatakarékos eszközök, készülékek beépítése, a másik csoport a megújuló energiából történő villamos energia helyi előállítása és felhasználása. Az épületbe korszerű, nagy hatásfokú lámpatestek beépítésére kerül sor, amelyek energiatakarékos LED-es és kompakt fénycsöves fényforrásokkal vannak ellátva. A világítási rendszer vezérlése több fokozatú kapcsolásokkal, mozgás/jelenlét érzékelőkkel, valamint alkony-fény kapcsolókkal tervezett. Napelemes (szolár) energiatermelő rendszer telepítésére kerül sor. A termelés a mindenkori évszaktól és napszaktól, a fény és hőmérsékleti viszonyoktól függ. A méretezés úgy készül, hogy az éves fogyasztást – jó közelítéssel – teljes egészében fedezze. A vételezett és a termelt villamos energia az „ad-vesz” mérős rendszerben összegzésre kerül.

A projekt keretében játszótéri és egyéb eszközök pótlására, cseréjére is sor kerül.

 


 

Kapcsolódó dokumentumok

 Közbeszerzési dokumentumok

 C tipusú tábla

 Kivitelezés

 

Galéria

 2017. július 

 2017. október

 2017. november

 2017. december

 2018. január

 2018. február

 

2018. június

2018. július

Elkészült az Óvoda



Mersevát Község Honlapja - Copyright 2012