Sertés összeírás 8/15/2022 2:03:59 PM
 

Tisztelt Lakosok!

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felel6s államtitkár Úr a sertéspestis terjedésének és felszámolásának érdekében előírta a megyében lévő sertéstelepek összeírását (cenzus). Az összesírásra 2022. augusztus 1.- november 30. közötti időszakban kerül sor. Az összeírással kapcsolatban felmerülő feladatokat állatorvosok fogják végezni, munkájuknak hatékonyságának érdekében kérem a Tisztelt Állattartókat, hogy amennyiben sertést tartanak (akár csak 1 db-t is), arról 2022. augusztus 31. (szerda) napjáig a Polgármesteri Hivatal vagy az illetése Jegyzőség felé adatot szolgáltatni szíveskedjenek!

Ezen tájékoztató jellegű adatszolgáltatás/Összeírás alapján az állatorvosok (szeptember-november hónapokban) felkeresik, és az összeírás mellett járványvédelmi tájékoztatásban is részesítsék a sertéstartókat.

Az összeírás célja: olyan adatbázis létrehozása, ami a betegség megjelenése esetén segíti a hatékony védekezést és lehetővé teszi a felszámolásra kerülő állatok kártalanítását, továbbá eleget tesz az uniós előírásoknak, ezzel biztosítva a magyar sertések és sertéstermékek forgalmazását Európában.

A sertéstartásra vonatkozó adatok - állattartó neve és címe, egyéb elérhetősége (telefon, e mail cím)

A bejelentéseket az alábbiak valamelyikén várjuk:

Személyesen: a Polgármesteri Hivatalban vagy az illetékes Jegyzőségen.

Telefonon: 06-95/487-096

E-mail-ben: mersevatkvt@freemail.hu

 

A tájékoztatás határideje: 2022.augusztus 31.(szerda)

 

Dr. Tóth Zoltán járási főállatorvosMersevát Község Honlapja - Copyright 2012